Archiwalne

ELŻBIETA JABŁOŃSKA – spotkanie kulinarne

21.09.2013 – 21.09.2013

Galeria Arsenał zaprasza na kolejne warsztaty w ramach programu edukacyjnego Plac Zabaw Arsenał. 



Elżbieta Jabłońska poprowadzi spotkanie kulinarne p.t. „Substancja odżywcza”.


sobota, 21 września 2013, godz. 11.00 – 14.00
Kawiarnio-Księgarnia "Spółdzielnia" 
ul. M. Skłodowskiej-Curie 8/1, Białystok

 
Ilość miejsc na spotkaniu jest ograniczona.
Prosimy o wcześniejszą rejestrację mailową: m.godlewska@galeria-arsenal.pl




Udział w spotkaniu jest bezpłatny


Zapraszamy białostoczanki do wspólnego robienia przetworów i rozmów o jedzeniu, tradycji robienia zapasów i przetwarzania żywności. Do udziału w spotkaniu zaprosiliśmy również grupę Czeczenek mieszkających w Białymstoku od lat oraz tych, które przyjechały do naszego miasta w ostatnim czasie. Robiąc weki na zimę, podjadając z garnków i próbując wspólnie przygotowane potrawy mamy nadzieję na ciekawie spędzone jesienne południe. 
A wszystko to pod życzliwym okiem wybitnej artystki, znanej między innymi z akcji kuchennych i karmienia gości wernisażowych, Elżbiety Jabłońskiej.


W programie spotkania: 
 – pokaz filmu autorstwa Elżbiety Jabłońskiej p.t."Substancja Odżywcza" – zrealizowanego w Broniowie i Ostałówku pod Szydłowcem, latem 2011 roku w ramach projektu „ShortCut / Prolog, nierozpoznane wymiary rozwoju kulturalnego”, 34 minuty
 – wymiana przepisów kulinarnych
 – wspólne gotowanie i konsumpcja


Prosimy przynieść ulubione przepisy, rodzinne receptury, zeszyty z odręcznymi zapiskami odziedziczonymi po naszych mamach i babciach. Mile widziane będą owoce i warzywa pochodzące z Państwa ogródków i działek.
W szczególności czekamy na PIGWĘ 😉
 




Warsztaty realizowane w ramach projektu "Plac Zabaw Arsenał 2013"
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego


 

Galeria Arsenal

ZAPLANUJ WIZYTĘ

Wystawy są czynne od wtorku
do niedzieli w godzinach
10:00-18:00

Ostatnie wejście
na wystawy o godz.:
17.30

NEWSLETTER

    Dziękujemy.

    Twój adres został dodany do naszego newslettera.