Warsztaty Kulinarne „Włoski ferment”

Galeria Arsenał w Białymstoku zaprasza na warsztaty kulinarne prowadzone przez mistrzynię kuchni włoskiej Alessię Di Donato:
Włoski ferment
prowadząca: Alessia Di Donato
9.07 (piątek), godz. 15
Galeria Arsenał w Białymstoku, ul. A.Mickiewicza 2
Zapisy na wydarzenia przez formularz:
https://forms.gle/eKiRngiTPPU1v4bJ9
Warunkiem uczestnictwa jest otrzymanie wiadomości mailowej z potwierdzeniem.
Warsztaty towarzyszą wystawie …daj nam dzisiaj
Na wystawę i wszystkie wydarzenia towarzyszące WSTĘP WOLNY
Włoski ferment
Kultura naturalnej konserwacji, przechowywania i innowacji.
Żywność naturalnie konserwowana jest orędowniczką bliskiej relacji z miejscem, z którego pochodzi i ściśle wiąże się z pojęciami tradycji, pamięci, czy tożsamości.
Nie ma jednak jednolitego sposobu jej wytwarzania, tak jak nie istnieje jedna kultura, którą należy kultywować i chronić.
Zapraszamy do wzięcia udziału w tych niezwykłych warsztatach prowadzonych przez szefową kuchni Alessię Di Donato.
Będzie to prawdziwa podróż gastronomiczna, która począwszy od Włoch, przemierzy kolejne regiony Europy i dotrze do naszej lokalności, obserwując, jak bardzo wiedza o kuchennej sztuce konserwowania wspiera zachowanie i rozwój naszych tradycji, ale także rzeczywistości i kontekstów kulturowych, geograficznych i etnograficznych.
Warsztaty z dużą dozą fermentacji, totalnie pozbawione plastiku.

ZAPLANUJ WIZYTĘ
Wystawy są czynne od wtorku
do niedzieli w godzinach
10:00-18:00
Ostatnie wejście
na wystawy o godz.:
17.30