Archiwalne

Warsztaty Kulinarne „Włoski ferment”

09.07.2021 – 09.07.2021
Galeria Arsenał w Białymstoku, ul. A. Mickiewicza 2, Białystok

Galeria Arsenał w Białymstoku zaprasza na warsztaty kulinarne prowadzone przez mistrzynię kuchni włoskiej Alessię Di Donato:

Włoski ferment

prowadząca: Alessia Di Donato
9.07 (piątek), godz. 15
Galeria Arsenał w Białymstoku, ul. A.Mickiewicza 2

Zapisy na wydarzenia przez formularz:
https://forms.gle/eKiRngiTPPU1v4bJ9

Warunkiem uczestnictwa jest otrzymanie wiadomości mailowej z potwierdzeniem.

Warsztaty towarzyszą wystawie …daj nam dzisiaj
Na wystawę i wszystkie wydarzenia towarzyszące WSTĘP WOLNY

 

Włoski ferment

Kultura naturalnej konserwacji, przechowywania i innowacji.

Żywność naturalnie konserwowana jest orędowniczką  bliskiej relacji  z miejscem, z którego pochodzi i ściśle wiąże się z pojęciami tradycji, pamięci, czy tożsamości.

Nie ma jednak jednolitego sposobu jej wytwarzania, tak jak nie istnieje  jedna kultura, którą należy  kultywować i chronić.

Zapraszamy do wzięcia udziału w tych niezwykłych warsztatach prowadzonych przez szefową kuchni Alessię Di Donato.

Będzie to prawdziwa podróż gastronomiczna, która począwszy od Włoch, przemierzy kolejne regiony Europy i dotrze do naszej lokalności, obserwując, jak bardzo wiedza o kuchennej sztuce konserwowania wspiera zachowanie i rozwój naszych tradycji, ale także rzeczywistości i kontekstów  kulturowych, geograficznych i etnograficznych.

Warsztaty z dużą dozą fermentacji, totalnie pozbawione plastiku.

Współpraca: Alessia Di Donato
Galeria Arsenal

ZAPLANUJ WIZYTĘ

Wystawy są czynne od wtorku
do niedzieli w godzinach
10:00-18:00

Ostatnie wejście
na wystawy o godz.:
17.30

NEWSLETTER

    Dziękujemy.

    Twój adres został dodany do naszego newslettera.